sâmbătă, 25 iulie 2009

Cum supravietuim pe caldura.....

Cand am scris titlul ma gandeam la orele de geografie din scoala generala cand am aflat ca temperaturile de 40 de grade au fost un record in nu stiu ce an si ma bucuram ca locuiesc intr-o tara cu clima temperata. Insa de atunci vremurile s-au cam schimbat si temperatura de 40 de grade intra in obisnuinta verilor in Bucuresti si nu numai.
Tin minte ca tot acum cativa ani nu era frums sa porti vara bluza cu bretele sau maieu, mai ales daca ieseai in locuri publice....bluzita cu manecuta scurta era de eticheta si bon ton. Acum se poarta topurile si fara bretele si la birou si peste tot.
Clima impinde moda spre limite ale indecentei si nici macar nu ne sesizam, exact ca si pe plaja unde nu suntem asa surprinsi sa vedem piele de sus si pana jos la persoanele din jur.
Moda ne duce spre a ne expune cat mai mult, spre a dezvalui si redescoperi corpul nostru.

duminică, 5 iulie 2009

Nevoia de shopping (??)

Daca te uiti prin manualele de bilogie si medicina nu o sa gasesti niciodata ca omul ar avea nevoie de shopping. Insa daca te uiti la toata literatura colorata care se vinde in chioscurile de presa scrisa...shopping-ul este nevoia numarul 1.
Ieri am facut o tura de shopping, dupa o pauza de cateva luni si am atacat singurul outlet din tarisoara noastra. As fi vrut sa scriu acum ceva recomandari, insa in afara de Verdissima si Mango nu am gasit nimic care sa ma faca sa folosesc cardul din marea nevoie de shopping :). La Famous Brands a ramas numai "faima", iar de la United colours of Benetton mi-am luat ca de obicei haine de la copii, la adulti erau numai marimi de brontozauri.
Nu gasesc in continuare incaltaminte pe masura mea....toate magazinele de profil arborau marimile 39 si 40 de parca in tara asta toate traim pe "picior mare". 35 si 36 erau rare.....pe cale de disparitie sa fim noi femeile cu piciorul mic?
Ipekiol....haine de mamaite sau femei care desi au 30 de ani vor sa para de 60.
Asadar ..ma mai avant peste alte 2-3 luni.