miercuri, 4 august 2010

noul meu articol de pe www.pentruclujeni.ro

http://www.pentruclujeni.ro/index.php/articole/54-top/1306-cosmetica-pentru-ele-si-pentru-ei.html


Pentru ele şi pentru ei

Vreau să mulţumesc tuturor celor care mi-au dat sugestii despre ce aş putea să mai scriu şi mai ales celor care au participat la sondajul făcut pe blogul meu unde am propus 4 teme de articol : „Buget de beauty de austeritate – ce şi cum cumpăr” , „ Mă duc la salon sau mă tratez singură”, „Sunt produsele de firmă cele mai bune?” şi „Ruj, pudră, parfum şi...gata?”. A câştigat tema a doua, însă am primit idei şi sugestii cărora vreau să le dau curs în articolul acesta. Aşadar o să fie un articol mixat şi sper eu interactiv, pe care să-l citească şi ea şi el, şi care să vă aducă multe informaţii utile şi rapid de aplicat.


Măştile de faţă – măcar o dată la două săptămâni simţim nevoia unui tratament cosmetic facial. Putem să ne facem şi tratamente acasă fără să mergem la un salon sau să apelăm la produse mai scumpe. Cum ne pregătim? Recomand să aveţi un castronel din porţelan sau ceramică pe care să îl folosiţi numai pentru aceste tratamente şi o lingură de lemn mai subţire, chiar beţişor, sau folosiţi doar mânerul lingurii. La capitolul conţinutului măştii-tratament trebuie să ştiţi doar că la bază stă argila, pe care o găsiţi la pliculeţe, în magazine de tip Plafar, de exemplu cele de la Aslavital sunt deja dozate exact cu cât ai nevoie la o folosire. Dupa argilă, puneţi ce doriţi; e bine să aveţi apă de trandafir ca să înmuiaţi argila să se facă ca o pastă, apoi adăugaţi ulei de măsline extravirgin, diverse uleiuri faciale pe care le găsiţi tot prin magazinele de tip Plafar, miere de albine. Dacă vreţi să faceti un scrub facial, puneţi tărâţe sau chiar făină de mălai. Se lasă pe faţă în jur de 10 minute orice tratament şi apoi se dă jos prin mişcari circulare ale degetelor cu apă călduţă până la curăţare completă. Pentru domni, ştiu că e un subiect aparent complet în afara intereselor dumnealor, însă aplicaţi-vă măcar o mască cu argilă pe nas şi frunte sau o bandă specială pentru punctele negre de pe nas care se ţine 10 minute şi ... gata (se găseşte în orice supermarket la raionul de cosmetice).



Manichiura şi pedichiura la domiciliu – e simplu şi mai ales sigur din punct de vedere al sănătăţii, deşi toate saloanele sunt obligate acum să folosească noile metode de sterilizare. Cu toate acestea, ca să faci aceleaşi operaţiuni acasă, nu e dificil deloc. Ca şi kit de bază: un lighean mic în care să îţi înmoi picioarele şi mâinile în apă, o cremă scrub pentru picioare, o piatră de frecat călcâiele (există acum şi sub forme de spatulă cu mâner de plastic uşor de utilizat), beţişoare de bambus pentru cuticule, un scrub pentru mâini, un ulei de cuticule, unghieră sau foarfecă pentru tăiat unghiile, pile pentru unghii nemetalice (există în supermarketuri multe forme cu preţuri de la 4 lei la 20 de lei). Pentru partea de decorare, lacurile de unghii există în toate culorile şi formele. E bine să mai aveţi în trusă lac transparent care să fie şi tratament pentru unghii. Investiţia iniţială poate ajunge undeva la 100 de lei, dar din acest kit de bază vă ajunge câteva luni şi apoi reînnoiţi mai des doar scrubul pentru picioare. Despre ce aveţi de făcut cu fiecare e simplu: după ce staţi cu picioarele în apă călduţă (în care puteţi pune un pic de sare de baie, ulei de baie, gel de dus, pastile efervescente de baie) aplicaţi un scrub pentru picioare (îl recomand pe cel pe baza de lavandă de la Yves Rocher, aproximativ 10 lei) pe călcâie şi pe toată laba piciorului, automat pentru că sunteţi cu mânuţele la treabă, scrubul o să lucreze şi pe degetele de la mâini. In orice caz, dacă e nevoie de mai mult, pentru călcâie folosiţi piatra specială, iar pentru mâini, scrubul pentru cuticule – am descoperit unul foarte bun care se şi încalzeşte singur la Avon, costă maxim 15 lei, sau un ulei de cuticule – la Body Shop este unul super bun, costă vreo 50 de lei; mai găsiţi şi o varianta mai ieftină la Sephora la jumătate de preţ. După operaţiunea aceasta va fi uşor să vă îndepărtaţi cuticulele şi alte lucruri neplăcute cu beţişoarele de bambus sau chiar şi cu o forfecuţă. La partea de aplicare a lacului de unghii, măiestria o veţi obţine pe parcurs, începeţi cu lacuri transparente sau în culori naturale până reuşiţi să le aplicaţi cu precizie.
Scrubul pentru mâini îl recomand fără nici o reţinere şi domnilor: vă asigură mâini frumoase şi catifelate, mai ales că ei, în mod obisnuit, nu prea folosesc creme de mâini. Insă, o dată pe săptămână, cu un scrub aplicat şi cu o cremă de mâini după, rezultatul va fi plăcut şi apreciat.

Bărbieritul poate să fie şi un ritual de infrumuseţare, simt deja câţiva domni cititori strâmbând din nas, însă cred că dacă v-aţi uita cu atenţie în oglindă, nu vi s-ar părea „prea mult”. Dupa bărbierit, e clar....aplicăm un after shave şi gata. Şi mai ieşim şi direct în trafic sau la un grătar. Şi vă miraţi dragi domni că începeţi să aveţi riduri sau alte chestii care vă fac la un moment dat să vă lăsaţi barbă sau mustată. După bărbierit pielea e lăsată vulnerabilă, la fel ca după un scrub, ba chiar mai rău. In acelaşi timp, e şi o ocazie super bună să punem acolo ceva care să ne facă bine, adică o cremă sau un ser de faţă pentru că porii sunt deschişi, epiderma abia aşteaptă un desert. Si puteţi să folosiţi şi crema prietenei sau soţiei..... însă ştiu că o să spuneţi că nu doriţi să mirosiţi ca o floricică după această operaţiune. Vă înţeleg perfect şi nici o doamnă nu ar dori să simtă miros de flori şi vanilie pe faţa iubitului. Si atunci vă rog să apelaţi la multiplele şi foarte bine ţintitele cosmetice masculine.
Vă recomand câteva produse pe care le-am testat şi care am văzut că sunt plăcute de domni:
- un ser de faţă de la Avon care are la baza principiul vinoterapiei, da, vinul e bun şi la frumuseţe, din gama Avon Spa, în jur de 25 de lei;
- gama Caudalie, care se găseşte în farmacii şi are la baza tot principiul vinoterapiei, are un ser care costă aproximativ 150 de lei, uşor de aplicat şi nu e lipicios, nici gras.


- La Yves Rocher şi la Sephora există o gamă întreagă de cosmetice pentru bărbaţi la preţuri de bun simţ, iar gamele sunt clar construite; e suficient să citiţi ce scrie pe ambalaj pentru a şti ce e si ce face;
- Pentru pretenţioşi, recomand after shave-urile sub formă de cremă (fără alcool sau cu puţin alcool), din gamele de parfumuri preferate – foarte bun este Very irresistible de la Givenchy, iar pe Strawberrynet.com îl găsiţi la 140 de lei.
- Game speciale pentru bărbaţi au toate mărcile renumite de cosmetice, vi le recomand pe cele de la Chanel, Clinique, Clarins, Biotherm, l’Occitane. O gamă cu adevărat de gentleman este The Art of Shaving care are şi niste seturi de produse superbe, accesorii utile pentru bărbierit şi care sigur o să vă placă. Preţurile sunt într-adevăr pe măsură, însă....merită o mică investiţie. De la The Art of Shaving vă recomand un set de încercare, costă 100 de lei pe strawberrynet.com. Conţine şi clasica pensulă de bărbierit.






Dragele mele şi dragii mei, aceasta a fost cam tot pentru acest articol, să aveţi o vară frumoasă, să suportaţi cu bine căldurile şi ploile.
Aştept în continuare comentariile şi sugestiile voastre.

Să fiţi frumoşi şi frumoase!

Ana-Maria Tãtucu