duminică, 7 iunie 2009

Because you eat it....

A inceput moda bio si eco si organic....si asa mai departe. Insa tot nu invatam cum sa mancam corect. Daca mancam lucruri pe care scrie bio sau eco nu inseamna ca o sa slabim sau vom arata mai bine. Daca mancam cartofi bio cu carne bio si cu paine bio sau din faina ecologica, tot o sa ne ingrasam. Amidonoase cu carne = ne ingrasam de toxine sau ne umplem de toxine. Ideal e sa renuntam cat mai des la alimente care au avut nevoie de prelucrare termica...asta e foarte greu, insa nu imposibil. Pot garanta deja ca ciupercile champignon sunt foarte bune crude , in combinatie cu ulei de masline si un pic de lamaie, de asemenea dovleceii. Inca stau in dubii cum sa testez cartofii cruzi, ei sunt in continuare tare buni copti sau prajiti. Daca tot poftesc la cartofi prajiti sau copti, eu aleg uleiul de palmier sau ...mai nou si mai scump...uleiul de samburi de struguri....sunt uleiurile care se degradeaza foarte putin la prajire si nu ne trimit atatea toxine in noi, bine....asta nu inseamna ca mancam zilnic cartofi prajiti in ulei de asta si ramanem zvelte si minunate.
Va recomand o carticica, care aduce si un moment de lectura placuta, se numeste "Hrana pentru viata" a d-lui dr. Daniel Menrath, eu incerc sa ma tin de ea, respectand macar 50% din ce recomandari sunt acolo si deja ma simt mai bine. Nu reusesc sa ma tin de toate regulile, insa sunt niste principii normale, firesti , pe care e usor sa le respecti....ma si apuca si rasul cat de simplu este si cat de mult ne complicam noi atunci cand vrem sa mancam sanatos. Mai ales imi aduc aminte ce intelegeam eu acum cativa ani buni prin dieta, cum ne chinuiam noi fetele in facultate sa slabim taman in perioada examenelor, cum ne infometam si ne masuram zilnic dimensiunile una celeilalte si ne abuream ca am mai dat jos un centimetru.

Niciun comentariu: