luni, 5 octombrie 2009

Dieta.....de frumusete.....nu de criza

Am vazut ca in aceasta perioada desi de criza, femeile sunt mai preocupate de cum arata si asta ma bucura. Criza duce si la o filtrare generala atitudinilor vis-a-vis de lifestyle, de preocupari si de shopping bine inteles.
Si peste toate a aparut trendul de a manca sanatos, de bio, de eco....etc.
Cum sa tinem dieta in aceasta perioada? asa cum am tine oricand. Sanatatea noastra e poate mai importanta acum cand nu cred ca ne mai dorim sa platim si medici si tratamente.
Nu recomand acum dietele exagerate si abuzive...si economia mondiala va avea nevoie de cel putin 2 ani sa isi revina, asa ca nici un om nu poate pierde 5 kilograme intr-o zi.
Revin iar la cartea d-lui doctor Menrath si revin la aceeasi idee: e simplu, e foarte simplu, insa noi ne complicam. Ce e mai simplu decat sa te trezesti dimineata sa mananci un mar? ce mai simplu sa nu mananci decat daca ti-e foame si fara sa te imbuibi? de ce sa mananci carne daca nu simti nevoia? sau...e normal sa te simti rau daca nu se digera mancarea si esti tot timpul umflat ...dar, nu, daca ne simtim rau, mancam si mai mult, asta si vad in jurul meu, daca te simti mai slabit, toata lumea te imbuiba cu mancare. Ne trezim dimineata si bagam sandwich si oua si lapte! O. boy! si asteptam dupa asta sa pornim ziua usori si cu elan.
Azi am avut o discutie cu cineva despre lapte si incerca acea persoana sa ma convinga cat e de bun laptele UHT....si ma luase deja durerea de cap. Cum poate fi bun ceva ce sta si se compreseaza la temperatura de iese din el si orice urma de viata si plus de ce beau lapte daca nu simt nevoia? Cand am citit in cartea aceasta care e sensul laptelui pe lumea asta, am avut o revelatie. Laptele e facut sa fie mancat doar in faza de pui, sugar, pana cand esti intarcat, dupa aia....gata. Bineinteles avem liber la branzeturi si iaurturi. Stomacul nici nu mai e pregatit sa primeasca laptele si sa-l si digere, acum inteleg starile mele de rau dupa ce imi mancam cerealele de dimineata cu lapte.
Le spun tuturor celor care ma intreaba cum reusesc sa ma mentin la o forma buna ca trebuie ca hranirea sa fie vazuta ca un circuit, daca toate etapele nu sunt ok, atunci rezultate sunt dezastru. Eu sunt o pacoste de comesean, mananc incet si pana mestec eu, toti cei de la masa deja sunt la desert :)....dar am aflat ca lucrul asta e foarte bun. Nu vorbim de mersul la toaleta pentru ca am fost invatati de mici sa nu vorbim de asta ca e rusine, cu toate astea si aici e un program de respectat si niste lucruri asupra carora e bine sa fim deschisi. Eu mai degraba ma ingrijorez cand "orarul" asta se deregleaza decat de faptul ca nu mi-e foame. Nici copiii nu ii invatam sa fie relaxati cu chestia asta si sa nu le fie rusine daca ii apuca la altii acasa sau in locuri publice. Si raman cu chestia asta fixa mult si bine. I know ca o sa spuneti this is bullshit.... dar v-ati intrebat totusi de ce multi copii la gradinita sau chiar la scoala au o teama mare de toaleta si prefera sa se tina pana ajung acasa? si apoi ne trezim ca au tot felul de stari de rau, de crampe etc. pe tema asta o sa fac un alt articol.
Oricum dieta e foarte legata de acest aspect, inainte de a incepe o dieta sanatoasa, e bine sa constientizam problemele de digestie si sa le acceptam si sa ni le fixam ca si target.
Si cateva principii, tot din cartea d-lui doctor Menrath: sa nu combinam cartofii cu carne, dimineata pana la 12 sa mancam numai fructe, sa mancam fructe uscate gen migdal sau fistic, insa neprajite, sa o lasam mai moale cu painea, nu de tot, insa nu toata ziua, e buna mancarea si fara paine. Si fara apa cu tona si nici sare in orice si peste orice, apa se bea cand ne e sete si nu in timpul mesei.
Pofta buna!

Niciun comentariu: