sâmbătă, 31 octombrie 2009

Inca un mall in Bucuresti....

Inca un mall, inca o dezvoltare haotica a comertului in ziua de azi, inca o sfidare a normalitatii, insa pana la urma un rau necesar, nu rezistam fara mall-urile astea.
Incerc sa inteleg de ce e nevoie de atatea mormane de ciment si moloz ca sa gasim aceleasi lucruri, aceeasi aglomeratie si sa ne hranim aceeasi foame de frivolitate. Normal ca imi place sa merg la mall, pai unde sa merg??? unde sa mergi daca vrei sa te plimbi? la vremea de acum de afara, nu prea e imbietor sa iesi intr-un parc. Ce imi place la Afi Palace ca are niste tentative de spatii placute, zona aceea unde copiii se pot catara si aluneca pe tobogane e foarte simpatica. Pe de alta parte, imi aduc aminte de stradutele din Paris cu atatea magazinute si buticuri, atat de frumoase si nederanjante. Prefer genul asta de comert decat o hardughie imensa de mall. M-am bucurat ca la Afi exista si un restaurant vegetarian in food court!! o da, desi sta acolo ascuns si fara prea multa publicitate, insa EXISTA! adica pot si eu manca ceva :)
In rest....toate brandurile importante de magazine si bineinteles acelasi refren " nu mai avem marimea XS". Nu pot intelege cum un mall abea deschis nu are toate marimile la haine in primul week-end cand ar trebui sa faci vanzarea vanzarii. Asta se intampla la Peacocks. La Marionnaud nu aveau preturile afisate la parfumuri, desi 4 vanzatoare superbe stateau si iti dadeau amabile toate detaliile....ok, inteleg, dar eu vreau sa vad, sa compar, nu pot tine vanzatoarea blocata langa mine. E bine insa ca a aparut si Marionnaud....insa nu aveau nimic din ambianta magazinelor cu acelasi nume din Paris :)....da, e drept ca nu au nici clientela de acolo.
Inca mult praf de la lucrarile care se mai intampla pe acolo, nici o reducere remarcabila si demna de o asemenea deschidere.
Inca jinduiesc dupa Calea Victoriei care aduce putin cu stradutele cu magazine din Paris, te poti plimba, poti face un pic de "leche vitrine" si esti in aer liber....

Niciun comentariu: